Munchmuseet
-Betonggulv i 13 etasjer

 

Munchmuseet har endelig åpnet, og selv om arkitekturen har medført heftige diskusjoner kan vi vel være enige om at det er et flott publikumsvennlig bygg som gir oss anledning til å oppleve Munchs kunst i spektakulære omgivelser.

Unicon har levert kortreist betong fra Sjursøya til både grunnen og betonggulvene inne i bygget, og til Museumsutstikkeren.

Betonggulvene i 10. etasje

Betonggulvene i 10. etasje

Betong til grunnen

Mye grunnarbeid måtte til før man kunne begynne å reise Munchmuseet. Unicon leverte skumbetong for å binde sammen løsmassene inne i spunten. Dette er lettvektbetong som veide rundt 1250 kg. pr. kubikk.  Rundt 1680 m3 med skumbetong gikk med. I tillegg leverte vi også betong til over 300 armerte pæler med en diameter på 300-700 mm. Tilsammen leverte vi ca. 10.000 m3 for kunde Veidekke til grunnen.

Betonggulv 

Den synlige betongen for publikum er i form av de flotte betonggulvene i alle etasjer. Vi leverte betong med svart fargepigment til alle gulvene. Det er tilslag fra Svelviksand og gulvene ble slipt, noe som gir et fint fargespill i betongen. Et godt samarbeid med Hæhre gulvstøp og Betongforsegling har bidratt til det gode resultatet. Høyden på bygget ga sine utfordringer. Betongpumpen rakk opp til 10 etg. og derfra og opp til toppen i 13. etg måtte man benytte tobb og kran.

Museumsutstikkeren

Rekreasjonsområdet ved vannkanten som har fått navnet Museumsutstikkeren og er en del av Havnepromenaden i Oslo, vil nok også glede mange museumsbesøkende og turgåere i sommersesongen. Her har landskapsarkitektene valgt sort betong som er pyntet med elvestein. I 2022 kommer den 9 meter høye skulpturen The Mother på plass og vil gi en ekstra dimensjon til museet.

 

Museumsutstikkeren:

Nystøpt sort betong på Museumsutstikkeren

Nystøpt sort betong på Museumsutstikkeren

Museumsutstikkeren med elvestein i betongen

Museumsutstikkeren med elvestein i betongen

Den 9 meter høye skulpturen The Mother som avdukes sommeren 2022. Illustrasjon: J&L Gibbons

Den 9 meter høye skulpturen The Mother som avdukes sommeren 2022. Illustrasjon: J&L Gibbons

Fra byggeprosessen:

Oktober 2021