VAKKERT OG SAKRALT I LYS BETONG

Flekkerøy Kirke ligger flott til på Flekkerøya en kort kjøretur fra Kristiansand sentrum. Kirkebygget har utstrakt bruk av eksponert betong og Unicon Kristiansand har stått for alt av betongleveranser til kirken. Tilsammen gikk det med rundt 1500 kubikkmeter betong til prosjektet.

Alle yttervegger er støpt i lys SKB betong med hvit sement. Gulvene er i slipt betong som får frem den fine steinstrukturen i betongen.

 

 

 

HVIT AALBORG SEMENT

Utvendige vegger på langbygget og tårn er støpt med hvit Aalborg sement noe som gir en ren lys overflate. Betongtypen på veggene er selvkomprimerende betong SKBB35M45.

Støpene med SKB betong med hvit sement var krevende og det var tett oppfølging på byggeplass. Unicon Kristiansand hadde et godt samarbeid og fokus på støpene sammen med kunden vår BRG Entreprenør AS.

Nye Flekkerøy Kirke er tegnet av Hille Melbye Arkitekter & Einar Dahle Arkitekter som gikk seirende ut etter en arkitektkonkurranse. Utangspunktet for å bygge en ny kirke var at den gamle var blitt for liten for en menighet som er blant Norges mest aktive. BRG Entreprenør ble tildelt årets byggepris i Kristiansand for prosjektet. Flekkerøy Kirke er også nominert til Betongtavlen 2020.
DET ER DETALJENE SOM TELLER

Slipt betonggulv i foajéen

Slipt betonggulv i foajéen

Slipt gulv og røffe betongvegger i kirkerommet.

Slipt gulv og røffe betongvegger i kirkerommet.

Stemningsfullt med alter og stearinlys mot betongvegg

Stemningsfullt med alter og stearinlys mot betongvegg