VÅR HISTORIE

Unicon AS som selskap i Norge fylte 20 år i august 2020. Men vi har holdt på lenger enn det. Over tyve av våre 150 ansatte har vært her helt siden de arbeidet i et av selskapene som ble overtatt av Unicon. Her er høydepunktene i historien vår:

  • FLS konsernet I Danmark er en av verdens ledende leverandører av turn-key sementfabrikker men var også involvert I ferdigbetongaktivitet gjennom flere selskaper. De vokste betydelig i midten av 80-årene med overtagelse av, og etablering av betongvirksomheter i USA og flere land i Europa.

  • I 1988 samler FLS konsernet sine 8 betongselskap under navnet Unicon og de får en felles strategi og identitet med de nå velkjente blå og hvite stripene.

  • I 1993 satset Unicon i Sverige og overtok Unicon 50% av aksjekapitalen i Syd-Sveriges største ferdigbetongselskap, AB Sydsten.

  • I 1999 fikk Unicon sitt første fotavtrykk i Norge ved overtagelse av NOCO betong i Kristiansand

  • I år 2000 skjedde en rask vekst i Norge ved overtagelse av Stange Betong, Franzefoss Betong samt Veidekkes ferdigbetongvirksomhet inkludert Hønefoss Ferdigbetong og Gaarder Betong. Alle aktivitetene i Norge ble samlet i selskapet Unicon AS som den ledende aktøren i det norske markedet.

  • I perioden 2001 – 2003 ble betongvirksomhetene utenfor Skandinavia solgt fra etter en strategisk avgjørelse om å ha hovedfokus i Skandinavia som den ledende leverandøren.

  • Ytterligere vekst er senere tilført ved kjøp av Innherred Betong i Nord Trøndelag, SMS betong i Møre og Romsdal, Rjukan Betong samt NCCs ferdigbetongaktivteter i Bergen og på Møre i 2003.

  • I 2004 ble Unicon og Aalborg i Danmark overtatt av det italienske konsernet Cementir og gruppen teller nå rundt 3000 ansatte hvorav ca. 150 i Unicon Norge.

Som en av de ledende ferdigbetongaktørene i Norge er Unicon med på de største og mest krevende betongarbeidene i bygg- og anleggssektoren, som St. Olavs hospital, Operaen, Hardangerbrua, Follobanen, Nasjonalmuseet, The Twist, Restaurant Under, Powerhouse, Munch-museet og Deichman.

Vi er stolte over å bidra med å bygge samfunnets viktige prosjekter, samtidig som vi kan betjene alle våre kunder i små og store byggearbeider.