Ny fabrikk åpnet på Vestby

Ny fabrikk åpnet på Vestby

På torsdag åpnet Unicon en ny betongfabrikk med overlegen kapasitet i Vestby

Fabrikken er bygget for å serve markedet i Follo og Østfold. Den har lukkede systemer for sement, flyveaske og andre råstoffer som sammen med eget sedimenteringsanlegg for rensing av spillvann gjør at fabrikken er meget miljøvennlig.Distriktssjef i Follo & Østfold, Bjørn Goska, adm.dir.Knut L.Tiseth og regionsdirektør Øst, Bent E.Nygren, er svært fornøyde med den nye fabrikken

Foto: Truls Tunmo, Byggeindustrien

Manglet leveringssted

– Vi manglet et leveringssted mellom Vinterbro og Sarpsborg hvor vi holder til i dag. Vi trenger denne fabrikken fordi fersk betong har en normal transportradius på ca. 25 kilometer, sier regionsdirektør Øst i Unicon, Bent Einar Nygren til Byggeindustrien.

Den nye fabrikken vil forsyne all betong til Campus Ås, og den vil være en backup for vår fabrikk på Vinterbro for leveranser til Ski stasjon på Follobane-prosjektet.

– Samtidig skal vi være den foretrukne leverandøren til private og små proffkunder som trenger betong til garasjer og nybygg. Nå er vi i den beste posisjonen til å forsyne hele det nye industriområdet ved Asko på Vestby med kortreist og fersk betong, sier Nygren.

Opp mot 100.000 kubikkmeter

Sammen med fabrikkene i Oslo, på Vinterbro og Sarpsborg, er Unicon dermed meget leveringsdyktig på aksen fra Oslo til Svenskegrensen. Fabrikken i Vestby vil levere om lag 30.000 kubikkmeter betong det første driftsåret, mens full kapasitet er 70 – 100.000 kubikkmeter.

I en kommentar berømmer Adm.direktør Knut Tiseth innsatsen til de ansatte som har bidratt i hektisk prosjekt periode og ser seg meget fornøyd med denne nyetableringen.

 

 

 

 

 

vestby-apning-2

Foto: Truls Tunmo, Byggeindustrien

 

(Visited 1,269 times, 1 visits today)