Hardangerbrua åpnet!

Hardangerbrua åpnet!

Det ble folkefest da over to tusen fremmøtte var med på markeringen da Hardangerbrua åpnet forrige lørdag. Både samferdselsminister Liv Signe Navarsete og lokale ordførere deltok i åpningen av brua, som Unicon as har levert betongen til.

Som hovedleverandør av ferdigbetong har Unicon as region Mobil produsert og levert over
35 000 m³ betong. To skreddersydde betongfabrikker midt i anleggsområdet har muliggjort effektiv produksjon og transport, og bidratt til betydelige besparelser. Blandeverk ble rigget i Smedvika på nordsiden av fjorden, og i Bu på sørsiden.

Selve tårnene og fundamentet de hviler på, er bygd av solid konstruksjonsbetong. De største utfordringene i prosjektet var støpingen av tårnfundamentene og forankringsplater, da hver av disse støpene varte i rundt 30 timer, og omtrent 900m³ ble levert.

498-hardangerbrua-2

Brua, som erstatter ferjesambandet Bruravik- Brimnes, er Norges lengste hengebro med et hovedspenn på 1.310 meter. Det er et kjørefelt i hver retning, i tillegg til gang- og sykkelvei. De enorme tårnene på hver side av brua rager hele 202 meter over fjorden, og er litt av et skue!

180-hardanger-_taarn-2

Trafikken mellom Oslo og Bergen kan nå gå ferjefritt, og det er i tillegg ønsket å få til en tunnel under deler av den tidvis vinterstengte Hardangervidda.

Unicon as Region Mobil har per idag verk stående på Morskogen i forbindelse med utbyggingen av E6 Dovrebanen, i Brokke i forbindelse med kraftutbygging, og på Ørlandet til bygging av Marine Harvest.

(Visited 411 times, 1 visits today)