FERDIGBETONG

MIDTÅSEN SKULPTURPAVILJONG

Sted: Sandefjord
Arkitekt: Lund Hagem Arkitekter
Utførende: TKS Bygg
Betong: Unicon
Byggeår: 2009

 

Midtåsen skulpturpaviljong og -park i Sandefjord danner rammen om et utvalg av kunstneren Knut Steens skulpturer i marmor og bronse. Tolv marmorskulpturer er plassert inne i paviljongen, og fire skulpturer i bronse i landskapet utenfor.Paviljongen er oppført i lys, plass-støpt betong, og kunsten omhylles av eksponert lys betong i både vegger og gulv. En spenstig takkonstruksjon av glassdragere og glassplater slipper sollyset til.

Totalt er det levert 115 m³ lys betong til vegger og gulv. Det ligger et omfattende forarbeid med utprøving av ulike blandinger og fargede betonger bak det fine resultatet. Og et pinlig nøyaktig forskalingsarbeid for å sikre skarpe hjørner og rette linjer.
Paviljongen er tegnet av arkitekt Svein Lund og landskapsarkitekt Gullik Gulliksen og har oppnådd internasjonal anerkjennelse for nyskapende arkitektur. Lund Hagem Arkitekter er kjent for prosjekter preget av nærhet til naturen, og en form for åpenhet som få håndterer bedre.

Det er Vestfold fylkeskommune, Sandefjord kommune, Sparebankstiftelsen DnB NOR og Anders Jahres humanitære stiftelse som sammen står bak skulpturparken.245_midtaasen227

245_midtaasen228

245_midtaasen230

245_midtaasen231

 

(Visited 523 times, 1 visits today)