BETONGPLATTING – VARIG OG VEDLIKEHOLDSFRITT 


Hva er fordelene med betong kontra treplatting? 

I tillegg til å være røft og stilig trenger du ikke tenke på jevnlig vedlikehold som du må med en treplatting. En platting i betong er vedlikeholdsfri hvis du bruker rette betongen. Til betongplatting bør du velge en betong som er frost og vannsikker som B35MF45. Armering av betongplattingen kan gjøres med enten fiberarmering og/eller tradisjonell armering avhengig av både bruksområde og geometri. Våre kundesentre  kan gi gode tips og råd for akkurat ditt prosjekt.
 
En betongplatting vil være noe dyrere å sette opp enn en treplatting men dette spares inn på sikt da man slipper utgifter til vedlikehold. En betongplatting er nærmest evigvarende i motsetning til en treplatting som etter hvert vil ha behov for utskiftning av terrassebord samt helst årlig behandling med olje ol.  

En platting i betong blir varmet opp i solen om sommeren og er behagelig å gå på i varmenmen den blir ikke stekende varm.  

Finish og sliping!

Mange velger å la være å behandle overflaten for et røft utrykk på betongen, men det gir også et fint resultat å slipe ned betongen for å få frem steinstrukturen etter støping. Man kan også legge fliser oppå betongen. 

Det kan sette seg flekker på betongoverflaten, f.eks. hvis man skulle være uheldig å søle et glass rødvin For å gjøre betongen mer bestandig mot flekker er det lurt å impregnere overflaten etter støp. Dette fyller ut porer og gjør den mer motstandsdyktig.

PRIVATKUNDER


Hvordan går jeg frem ved anlegging av betongplatting? 

Hvis man har litt kunnskap og er villig til å sette av tiden det tar, kan man gjøre jobben selv og sparer da fort inn halve kostnaden, men mange velger å leie inn hjelp.  

Jo mer tilgjengelig og flat plassen man skal legge betongen er, jo lettere og mindre kostnadskrevende blir jobben, da man sparer både materialer som må til for å bygge opp samt kan bestille betongbil som ikke krever ekstra rekkevidde. 

Det første man må gjøre er å grave ca. 40 cm ned i området hvor plattingen skal støpes, her trenger man å leie en minigraver. Deretter må man planere så firkanten er jevnlegge på isolasjonsplater, så pukk. Forskalingen rundt kan man lage selv, kjøp trebord med 22-23 cm høyde.  

Bestilling av betongbil 

En betongbil er tung så underlaget der den skal komme til plattingen må være beregnet for å kjøre på.  Du må opplyse om hvor langt det er fra der bilen parkerer til betongen skal fylles. Vi hjelper til med å finne en passende bil for oppdraget. Her kan du lese mer om våre ulike betongbiler 

Levering av betong

Når betongen ankommer må man ha 2-3 personer klare til å disse den bløte betongen utover. Redskap kan være skaft med plankebit festet på. Som finish kan en planke i hel bredde dras over å toppen.


PROFFKUNDER
 

Bedriftskunder skal gjerne ha betong til større plattinger, kanskje kombinert med trapper på flere nivåer eller spesielle overflater. Kontakt oss for råd om hvilken betongtype som passer til ditt prosjekt. Vi har en stor bilpark tilgjengelig og kommer til hvor som helst.  

Vi har fabrikker fra Mandal i sør til Steinkjer i nord. Les mer om hvordan men bestiller betong. 

Kuben Vidergående Skole i Oslo har store områder med plattinger og trapper i betong på sine uteområder. Praktisk og vedlikeholdsfritt!